söndag 24 februari 2013

Ceviche

Oj, så gott, så gott!



Du behöver för 6 personer:
400 g färsk torsk (eller annan vitfisk)
6-7 st lime, juice och zest
1 st stor rödlök
1 st kruka färsk koriander
1 st spansk peppar
1 msk Sambal Oelek
1 msk färsk riven ingefära
Salt
Nachochips eller bananchips

Sötpotatis, kokt och i skivor

Så här gör du:
Köp fisken 3 dagar innan du ska tillreda cevichen
Frys den i minst 48 timmar
Tina upp fisken och skär i centimeterstora bitar
Skär löken i julienne 
Skär chilin i mitten och ta bort kärnorna, hacka
Hacka koriander
Blanda alla ingredienser tillsammans med limejuicen
Marinera allt minst 4 timmar i kylskåp
Smaka av med salt och ev. mer limejuice

Servera med nachochips/banachips och kokt sötpotatis

Öl eller en god Gewürztraminer passar utmärkt till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar